Veliki broj djece ima strah od doktora, pregleda i ambulanti, a prvi odlazak doktoru za njih je veoma stresno iskustvo i to ih prati tokom cijelog života. Dobro zdravlje je osnova kvalitetnog života, a koliko i kako će ga čuvati, uveliko će ovisiti o stečenom znanju i iskustvu u najranijoj dobi.

S tim u vezi, marketing agencija Republic sa partnerima organizira interesantne zabavno-edukativne radionice u vrtićima i školama u Kantonu Sarajevo i Istočnom Sarajeva pod nazivom “Bolnica za plišane medvjediće” čiji je cilj na zabavan način educirati djecu o važnosti doktorskog pregleda, lične higijene i preventive, te upoznavanje s doktorskim instrumentima.

Kroz igru i smijeh mališani će provesti nezaboravnih sat vremena u „Bolnici za plišane medvjediće“, gdje će u saradnji sa pravim doktorima pregledati i liječiti svoje medvjediće. Djeca aktivno učestvuju u radu te zajedno sa doktorima na svojim medvjedićima simuliraju procese liječenja, koji se realno odvijaju u ambulantama – od primanja, liječenja i otpuštanja pacijenata.

Djeca će biti obučena u doktorske mantile i koristiti doktorske setove što je posebna atrakcija za djecu, a svako od njih će na kraju radionice dobiti diplomu, plišanog medvjedića, vrijedne vaučere kao i bogate paketiće sa ukusnim slasticama, koje su pripremili sponzori ovog događaja BH TelecomBambiPodravkaLinoKrašNutrino i Alma Ras.

Organizatori edukativno-zabavnih radionica agencija Republic procjenjuju da će radionice, koje će se održavati do kraja godine, pohađati preko 250 djece.

Ukupno će se održati pet radionica, a prve tri će se realizirati:

27.09.2022. – O.Š. Aleksa Šantić područna škola Mojmilo
29.09.2022. – Vrtić “Mini&Miki“
12.10.2022. – Vrtić “Igra nam je hrana”

Radionice su podržali:
Generalni pokrovitelj: BH Telecom
Generalni sponzor: Bambi
Prijatelji projekta: Alma Ras, Podravka i Lino, Kraš i Nutrino