Ekopak je u suradnji s marketing agencijom Republic, kreirao društvenu igru “Reciklaža nije gnjavaža” kako bi educirao djecu o recikliranju ambalažnog otpada. Ova igra nije samo edukativna, već i izuzetno zabavna, potičući takmičarski duh među igračima.

Pobjednik je onaj koji kombinira znanje s dozom sreće da stigne do cilja. Djeca i odrasli mogu kroz ovu igru naučiti sve o recikliranju ambalažnog otpada, sortiranju otpada, procesu reciklaže te važnosti zaštite okoliša.

Inspirirana popularnim igrama poput “Čovječe ne ljuti se” i “Monopol”, ova igra dolazi u atraktivnom pakiranju koje privlači pažnju.

Ekopak dodjeljuje ove igre najboljim učenicima koji se istaknu na edukativnim radionicama koje već godinama organizira po školama širom Bosne i Hercegovine. Više od 80.000 djece prošlo je kroz ove radionice, stječući vrijedno znanje o recikliranju i zaštiti okoliša.

Uz to, Ekopak i Republic su osmislili i mega igru “Reciklaža nije gnjavaža”, gdje su figurice zapravo djeca koja bacaju velike kockice, biraju polja i odgovaraju na izazove s mega kartica. Ova mega igra dodatno potiče sudionike na aktivno uključivanje i učenje o važnosti recikliranja.