Naše kolege iz Centra civilnih inicijativa kreću sa prvom radionicom projekta “Bolnica za plišane igračke”!
O čemu se radi?

O projektu koji se realizuje kroz Regional Programme on Local Democracy in the Western Balkans (ReLOaD2), kojeg finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini, a implementira Razvojni program UNDP Bosnia and Herzegovina, uz podršku Općina Novo Sarajevo.

Ovaj projekt ima za cilj pružiti mališanima obrazovno iskustvo o važnosti redovnih ljekarskih pregleda. Kroz kreativne i interaktivne igre, djeca će imati priliku naučiti kako smanjiti strah od doktora i medicinskih ustanova, stvarajući tako pozitivne asocijacije vezane za zdravstvene kontrole.

Ove zabavno-edukativne radionice će se odvijati u vrtićima Općine Novo Sarajevo, pružajući priliku za edukaciju i zabavu mališana iz različitih dijelova grada. Pridruživanjem ovom projektu, vrtići JU Djeca Sarajeva (Košuta, Mašnica, Kekec, Rosica, Zvončić, Aprilski cvjetovi), te PU Cvrčak 1, PU Cvrčak 2, PU Kids land, PU Amel i Nur postaju važni partneri u promicanju zdravlja i dobrobiti najmlađih stanovnika Sarajeva.

Očekuje se da će projekt “Bolnica za plišane igračke” imati dubok i pozitivan uticaj na našu zajednicu, podstičući svijest o zdravlju i važnosti medicinskih pregleda još od najranijeg uzrasta.

Agencija Republic ima važnu ulogu u ovom projektu u zadacima promocije, produkcije videa i promotivnih materijala te samoj organizaciji događaja.

Veselimo se susretu sa mališanima 🙂