S ponosom smo podržali organizaciju Međunarodnih sportskih igara paraplegičara koje će se održati od 22. do 24. juna 2023. godine u Zenici. Ovaj izvanredan događaj okuplja hrabre sportiste iz cijelog svijeta, a Agencija Republic je odlučna u pružanju podrške ovim izvanrednim pojedincima.

Međunarodno otvoreno prvenstvo i 19. sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize predstavljaju vrhunac sportske izvrsnosti i inspiracije. Ovi događaji, koje organizuje Savez paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije BiH, pružaju platformu za takmičenje sportista s invaliditetom na najvišem nivou, dok istovremeno slavi njihovu hrabrost, odlučnost i istrajnost.

Agencija Republic, prepoznajući važnost ovih sportskih događaja, angažirala se kao medijski pokrovitelj putem svog agencijskog web portala Infodan. Infodan će pružiti podršku promociji i širenju svijesti o Međunarodnim sportskim igrama paraplegičara, omogućavajući široj publici da se upozna s pričama o hrabrosti i postignućima sportista koji se suočavaju s izazovima.

Kao dio svoje podrške, Agencija Republic je snimila promotivni spot koji se fokusira na snagu, inspiraciju i istrajnost sportista. Ovaj spot prikazuje izuzetne pojedince koji prevazilaze prepreke i dostižu vrhunske rezultate, dok istovremeno šalje snažnu poruku o inkluzivnosti i jednakosti u sportu.

Svečano otvorenje Međunarodnog otvorenog prvenstva i 19. sportskih igara paraplegičara i oboljelih od dječije paralize održaće se u petak, 23. juna 2023. godine, s početkom u 09:00h, na Atletskom stadionu “Kamberovića polje” u Zenici. Ovaj nezaboravan trenutak okupiće sportiste, volontere, pos etioce i široku publiku kako bi zajedno proslavili hrabrost i postignuća sportista s invaliditetom. Svečano otvaranje obećava da će biti spektakularan događaj ispunjen emotivnim trenucima i sportskom strašću.

Posjetitelji će imati priliku vidjeti kako sportisti pristupaju borbi s velikim entuzijazmom, snalažljivošću i nevjerojatnom voljom za uspjehom. Stadion “Kamberovića polje” bit će mjesto gdje će se preplitati talenti, prijateljstva i sportski duh.

Ova manifestacija nije samo prilika za sportiste da pokažu svoje vještine i talent, već je i platforma za jačanje svijesti o važnosti inkluzivnosti i jednakosti u društvu. Kroz sport, Međunarodne sportske igre paraplegičara šire poruku o tome da snaga ne poznaje granice i da se prepreke mogu prevazići uz podršku i solidarnost.

Agencija Republic, zajedno s agencijskim web portalom Infodan, ponosna je što je dio ove inspirativne priče.