Posebno priznanje je dobila i Marketing agencija REPUBLIC koje je uručeno direktorici agencije Sadeti Ćorović. Republic je ujedno i oficijelna PR agencija projekta Pouzdanost 2023/24.

U predivnoj atmosferi Hotela Holiday u Sarajevu uspješno je održana Konferencija „Pouzdanost 2023/24“ pod imenom „Uzdaj se u pouzdanost“.
Tom prilikom, LRC BIS kao organizator ovog događaja uručio je priznanja za uspješne kompanije koje su pokazale odlične rezultate u solventnosti, likvidnosti i bonitetnoj pouzdanosti.

Na samom početku prisutne je pozdravila generalna direktorica LRC bonitetne agencije i članica Uprave LRC Grupacije Jadranka Kuljanin. U svom govoru istaknula je kako su pouzdane kompanije temelj uspjeha i stabilnosti bh. privrede, te je čestitala svim dobitnicima priznanja.

“Na osnovu naših analiza bonitetno pouzdanih kompanija koje su fokus samog projekta Pouzdanost, imamo zadovoljavajući porast od 2 % bonitetno pouzdanih kompanija kao i porast prihoda od 19 % u odnosu na 2022. godinu na nivou cijele BIH. Naš zadatak je da izdvojimo kompanije koje su pokazale svoju sposobnost da se pouzdano nose sa izazovima tržišta, ispunjavajući visoke standarde kvaliteta i dosljednosti u poslovanju”, kazala je Kuljanin.

Velika podrška projektu Pouzdanost dolazi i od Vanjskotrgovinske komore BiH koja je prepoznala važnost i potencijal ovog projekta u promoviranju i validaciji uspješnog dijela bh. privrede. S tim u vezi, prisutnima se obratio Ahmet Egrlić, potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, istakavši rast broja pouzdanih kompanija kao odličan pokazatelj za bh. privredu. Ove godine imamo preko 9000 kompanija koje su ostvarile promet od oko 44 milijarde KM, te su zabilježile 4,8 milijardi KM dobiti.

Nakon toga je Egrlić dodijelio priznanja Zvijezde bonitetne pouzdanosti kompanijama: CARGO-partner, NPL-PROJECT d.o.o., AMKO KOMERC D.O.O., E&M-BHPAL d.o.o., Energo Solar d.o.o., INOMA d.o.o., Zux-4 d.o.o.

Posebno priznanje je dobila i Marketing agencija REPUBLIC koje je uručeno direktorici agencije Sadeti Ćorović. Republic je ujedno i oficijelna PR agencija projekta Pouzdanost 2023/24.

Uslijedio je nastup motivacijskog govornika, biznis mentora i preduzetnika Darka Mirkovića, koji je nagrađen velikim aplauzom za svoju prezentaciju na temu „Odgovornost prethodi pouzdanosti“.

 

Priznanje „Pouzdanosti“ dobila je i legendarna bh. pjevačica Jasna Gospić koja se obratila prisutnima prigodnim govorom, a nakon toga, zajedno sa publikom, otpjevala „a capella“ svoj veliki hit „Pet do pet“ za što je nagrađena velikim aplauzom.
Posebno priznanje za svoj kids loyalty program „Zvjerići“ koje oduševljava mališane, dobili su Konzum i Mercator. Napomenimo da su Konzum i Mercator od svakog prodanog plišanca odvojili sredstva za donaciju udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka“.

Zaslužena priznanja za svoj rad su dobili i: Atlantic Grand d.o.o., Lactalis BH d.o.o., Inmeru d.o.o. Gradačac, Otoka-Bambus, PEPI-KARTTIS d.o.o.
Na konferenciji Pouzdanost sudjelovali su i posebni gosti poput Tomislava Cvitanušića, koji je ove godine osvojio Mount Everest, te popularni glumac Enis Bešlagić, koji su primili posebna priznanja za svoj rad.

Video porukom se obratila i ambasadorica „Srce za djecu“, Amra Džeko, koja je nagrađena specijalnim Priznanjem i Zvijezdom pouzdanosti.

Posebno priznanje je uručeno i Emini Bajtarević, koja je oduševila regiju svojim nastupima u Super talentima koji se prikazuju u Hrvatskoj, te je svojim nastupom ostavila bez daha i našu publiku.

Ova godina je bila svjedok izvanrednih dostignuća, čvrstih veza i duboke pouzdanosti koja će sigurno oblikovati budućnost bh. privrede. Čestitamo svim dobitnicima i zahvaljujemo se svima koji su svojom posvećenošću, trudom i pouzdanošću obilježili ovaj događaj.

Dobitnici ovogodišnjih priznanja Pouzdanost 2023/24:

Opština Trebinje, Grad Istočno Sarajevo i Grad Srebrenik, M:TEL A:D: BANJA LUKA, Hotel Europe Group, Udruženje privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj, Gala Group, PointStore, Agencija PROFI TEAM, Darves d.o.o., Mak Zara, Klas d.d., AC FOOD, Udruženje barmena ICE, m:tel, CARGO-partner, NPL-PROJECT d.o.o., AMKO KOMERC D.O.O., E&M-BHPAL d.o.o., Energo Solar d.o.o., INOMA d.o.o., Zux-4 d.o.o, Marketing agenciji REPUBLIC, Atlantic Grand d.o.o., Lactalis BH d.o.o., Inmeru d.o.o. Gradačac, Otoka-Bambus, PEPI-KARTTIS d.o.o. Lutrija Bosne i Hercegovine, Planitinum d.o.o, GOLDTIME d.o.o, AC Quattro-u d.o.o, Makbel-trade d.o.o, KEMEKO-BH d.o.o, HALCOM d.o.o, KOSMOPOLIT Travel Agency, Baummit doo, CadCam solutions, ViaMetal Commerce, Igman d.d. Konjic, Printex d.o.o., Mikroelektronika A.D. VODOSKOK d.o.o. Auto Simanić, Soz-Unitas, Alibeg d.o.o, Nird d.o.o, BauCommerce d.o.o, Telix klima centar Tuzla, Herceg d.o.o. Silvermoon-a d.o.o, Ovnak d.o.o. Vitez, Pharma Maac, Best Solution, EuroDam-Jas d.o.o., Vinarija Podrumi Andrija, Hifa-Oil d.o.o. Tešanj.